INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Program PENULIS SUPER : Seminar Jana Wang Dengan Menulis

Posted by Helmi Suhaimi On Friday, January 16, 2009
Assalamualaikum,

En. Mohd Helmi bin Md Suhaimi

Saya bagi pihak Akademi Penulis ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Tuan kerana memilih bagi menjadi peserta program PENULIS SUPER anjuran kami. Email ini adalah sebagai pengesahan pendaftaran Tuan ke program kami.

Butiran lanjut mengenai mengenai program adalah seperti berikut :
 • Tarikh : 17 hb. Januari 2009
 • Tempat : Hotel Vistana Kuala Lumpur
Tentatif Program adalah seperti berikut :
8.00 hingga 8.30 pagi : Pendaftaran peserta
8.30 hingga 10.30 pagi : Sesi 1
10.30 pagi hingga 10.45 pagi : Minum pagi
10.45 hingga 1.00 petang : Sesi 2
1.00 hingga 2.00 petang : Makan tengah hari & solat zohor
2.00 hingga 4.30 petang : Sesi 3
4.30 hingga 4.45 petang : Minum petang

4.45 hingga 6.00 petang : Sesi 4
Pihak kami amat teruja untuk bertemu dengan para peserta yang bersemangat dan berkomitmen tinggi seperti Tuan . Sebarang pertanyaan lanjut mengenai perkara ini boleh terus hubungi talian HOTLINE 1-700-8-2776 ataupun akademipenulis@fauzulnaim.com.

Kita bertemu di program nanti. Segala kerjasama dan perhatian daripada pihak Tuan kami dahului dengan jutaan terima kasih.

Sekian, terima kasih.


Pada 17 Januari 2009 hari Sabtu ini, saya akan menghadiri Program Program PENULIS SUPER : Seminar Jana Wang Dengan Menulis di Hotel Vistana, Kuala Lumpur.

Seperti email di atas ia di hantar oleh Founder Akademi Penulis dan juga CEO syarikat Fauzul Na'im Sdn Bhd. InsyaAllah saya akan mengambil dan menumpukan sepenuhnya dari slot-slot yang akan di adakan.

Untuk pengetahuan semua, ini adalah kali pertama saya menghadiri kursus sebegini. InsyaAllah pada masa akan datang juga bila-bila masa saya akan terus mempelajari ilmu penulisan dan juga penerbitan. Ilmu sebegini saya anggap penting kerana melibatkan cara penulisan yang menjana ilmu pada diri dan juga para pembaca.

InsyaAllah doakan saya agar menjadi penulis karya Bestseller pada satu hari ini. InsyaAllah tahun ini sepertimana impian saya ingin menerbitkan 4 buku, 4 artikel dan 4 presentation.

Apa yang penting adalah saya akan terus berusaha dan berusaha untuk mencapai kejayaan dan impian yang tinggi. Pantang menyerah kalah dan berputus asa.

Never, never and never give up!

0 Response to "Program PENULIS SUPER : Seminar Jana Wang Dengan Menulis"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini