INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Tips Pemakanan Sihat

Posted by Helmi Suhaimi On Saturday, January 23, 2010

Pemakanan penting untuk pembangunan dari secara lahiriah mahupun dalaman. Gaya pemakanan yang sihat akan memberikan serta terarah kepada motivasi, semangat dan kekuatan kepada diri. Kali ini saya akan berkongsi dengan anda semua tips pemakanan yang ditunjukkan oleh Rasulullah sendiri.

Setiap apa yang ditunjuk dan dilakukan Rasulullah adalah yang terbaik. Contohi apa yang perlu kita contohi. Lihat dari segi perspektif kehidupan Rasulullah sendiri menggambarkan usaha kita untuk senriasa terarah mencontohi gaya hidup baginda yang sihat.

Jangan Makan Organ Dalaman Haiwan


Rasulullah melarang kita untuk makan organ dalam haiwan seperti hati dan limpa serta lain-lain. Apakah sebabnya ya? Sebabnya berkemungkinan membawa banyak mudarat. Saya terfikir berkenaan pertembungan sains dan perintah Rasulullah. Jika dilihat ahli sains mengatakan yang mana organ seperti hati, limpa dapat membantu menambahnaik peningkatan hemoglobin darah, namun sebenarnya lain pula cerita.

Kopi Minuman Kegemaran Rasulullah

Apa? Betul ke? Saya yakin pasti ada tertanya-tanya berkenaan ini. Saya terbaca satu artikel berkenaan perkara ini. Sekaku kita mendengar kopi banyak kaffien, tapi rupanya ia mencerdaskan otak.

Minum Air Selepas Bangun Tidur

Disarankan untuk meminum air selepas bangun dari tidur. Lebih jelas lagi sebelum pergi basuh mulut mahupun gosok gigi. Dalam air liur kita terdapat rembesan yang boleh menyihatkan badan.

Makan Kurma atau Kismis

Kirma dan juga kismis mempunyai khasiatnya tersendiri. Ia akan menjana minda untuk lebih cerdas dan membantu minda cemerlang. Selain itu ia juga menambah tenaga untuk lebih produktif, efektif dan juga efisien.

0 Response to "Tips Pemakanan Sihat"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini