INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Terima Kasih Ya Allah

Posted by Helmi Suhaimi On Wednesday, January 21, 2009

Setiap hari ucapkanlah Terima Kasih kepada tuhan kita yang satu iaitu Allah. Kerana Dialah kita masih berada di sini menghirup udara kurniaan Nya. Luahkanlah ucapan yang amat mudah Alhamdulillah sebagai memuji keagungan dan kebesarannya. Lafazkanlah kata-kata indah sepertimana kita melafazkan kata-kata manis dan indah kepada kekasih hati kita. Indahnya pemberian Allah kepada kita.

Jika kepada kekasih sementara kita selalu melafazkan kata cinta, apakah sukarnya kita melafazkan kepada yang kekal selama-lamanya. Kerana Dia lah kita dilahirkan, kerana Dia jugalah kita bernyawa. Lakonkanlah peranan kita dengan baik dengan landasan syariah.

Jika pelakon di filem-filem cuba mendapatkan lakonan yang sempurna, apakah sukarnya kita melakonkan sesempurna yang boleh. Tetapi haruslah disertakan dengan ikhlas. Ini kerana sekecil zarahpun Dia mengetahui inikan pula tindak tanduk kita. Jika tindakan kita memberi kebaikan kepada diri, sekeliling, masyarakat dan keseluruhannya nescaya Dia akan memberi kurniaan yang amat besar. Apa-apa pun kebaikan haruslah dengan keimanan yang kukuh. Taqwa perlulah ada di dalam diri kita.

Ingatilah Dia setiap hari nescaya Dia akan sentiasa mengingati kita dan melimpahkan kebaikan dan rahmat yang tidak terhingga. Dia tidak perlukan balasan daripada kita, bahkan Dialah yang akan memberi balasan kepada kita. Kasih sayang kepada kita pasti tindak terhingga. Jika ujian dan dugaan melanda bersabarlah. Tetapkanlah hati kita kepadaNya. Sesungguhnya Dia ingin menguji kita adakah kita bersabar atau menyalahkan takdir. Percayalah bahawasanya Dia pasti akan mengurniakan ganjaran dan kebaikan yang lebih besar sekiranya kita bersabar dan bersyukur.

Berusahalah kerana dengan usaha kita pasti akan berjaya. Selepas itu bersyukurlah sentiasa kepada Dia. Ucapkanlah Terima Kasih Ya Allah. Lafazkanlah dengan penuh rasa bersyukur. Lakukanlah pada bila-bila masa.

Tunjukilah ucapan kita di setiap masa ketika kita duduk, berdiri, bangun.

Ingat Allah selalu ya..

0 Response to "Terima Kasih Ya Allah"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini