INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Jadi FIT [Kurangkan Berat Badan]

Posted by Helmi Suhaimi On Monday, April 01, 2013
Ramai yang pasti mahu turunkan berat badan. Apa yang penting, jangan langsung tidak makan. Makan sahaja asalkan kawal kalori makan. Kalori yang diambil mesti kurang daripada kalori yang dibakar. Nasi boleh makan tetapi hanya segenggam sahaja sekali makan. Yang penting kira kalori. Sekali makan jangan lebih 600 kcal.

Nasi lemak dan roti canai sekali seminggu sahaja. Kalau boleh elakkan terus lebih baik.


Jika mahu ambil makanan tambahan boleh sahaja tetapi ia tidak bantu membakar lemak jika tiada usaha lain. Ia sekadar 'tambahan'.

Jangan lupa diet + kardio + workout. Beri inspirasi kepada diri sendiri. Untuk turunkan 1kg perlu bakar 7700 kalori.

Cara ini yang sedang diamalkan. Alhamdulillah sedikit sebanyak menunjukkan kesan positif. Setiap hari ke gym dalam 1 jam. Treadmill, cycling, weight lifting dibuat lengkap dengan HIIT untuk hasilkan afterburn effect. Bila di rumah buat Tabata.

Lakukan mengikut ebook karya Kevin Zahri yang telah dibeli. Juga inspirasi sahabat Khalid Abu Naim. Terima kasih.

InsyaAllah akan tunjukkan hasil nanti.


Sedikit tambahan.

Kita bukan nak jadi kurus tetapi menjadi fit. Ramai semata-mata nak jadi kurus, itu yang tahan lapar dan tidak makan nasi langsung. Memang akan kurus tetapi jisim otot dan badan akan turun. Jika mula tabiat makan semula akan naik berat badan semula.

p/s: Untuk yang kurus dan ingin tambah berat badan juga perlu pergi gym.

0 Response to "Jadi FIT [Kurangkan Berat Badan]"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails



  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini