INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Cover Buku Baru- Erti Cinta-

Posted by Helmi Suhaimi On Friday, May 15, 2009

Dalam perancangan penulis untuk membawa karya sendiri kepada umum. Ramai juga yang bertanyakan kepada penulis bila hendak memasarkan nukilan karya pertama penulis. Jawapannya...Tunggu....

Erti Cinta berkisarkan tentang maksud cinta dari aspek pemikiran remaja dan juga realiti cinta yang sebenar-benarnya. Ungkapan cinta yang seringkali didengar menjadi asas penulisan buku Erti Cinta. Kadangkala kita sendiri tertanya-tanya apakah cinta itu sendiri.

Sebuah buku yang akan menjelaskan persoalan-persoalan yang timbul dalam diri kita setiap manusia tentang cinta.

Persoalannya. apakah cinta itu sebenar-benarnya.

Dapatkan Erti Cinta di pasaran pada tahun ini!

----------------------------------------------

InsyaAllah penulis mungkin mengambil inisiatif untuk menerbitkan dalam ebook dan juga secara fizikal. Ebook untuk pembaca yang gemar membaca melalui komputer dan secara fizikal untuk penggemar buku untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Kedua-duanya pasti mempunyai kebaikan.
4 Response to "Cover Buku Baru- Erti Cinta-"

 1. nurGallery Said,

  insyallah..i'll be the first buyer..hehe.. chaiyok...

   

 2. Yup..Bila tiba masanya harap menjadi bacaan setiap insan yang mahukan erti cinta sebenar

   

 3. ainShahajar Said,

  nak beli gak insyaallah

  sbb dah berminat dgn post2 en. helmi sebelum ini

  ;-)

   

 4. Terima kasih ainShahajar..
  Bagitau kawan2 akan kemunculan karya pertama saya ya.

   

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini