INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Pesta Buku & Penulisan 2009

Posted by Helmi Suhaimi On Sunday, May 31, 2009
Pesta Buku & Penulisan akan diadakan di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM )pada 9/10/09 sehingga 11/10/09 sempena Pesta Konvokesyen UIAM.

Pelbagai acara menarik akan diadakan. Antaranya adalah Pameran & Jualan Buku, Bengel Penulisan, Sayembara (Pertandingan), sesi dialog buku dan bermacam-macam lagi.

Pelancaran 'Jihad PENA' juga akan dilangsungkan pada acara ini iaitu pada 10/10/09

Bengkel Penulisan akan diadakan pada 10/10/09 pada jam 10pagi sehingga 6petang. Penceramah utama adalah Tuan Fauzul Na'im Ishak.

Beliau tidak asing lagi dalam dunia penulisan dan juga penerbitan. Pendaftaran bengkel akan dibuka tidak lama lagi.

Yuran pendaftaran untuk pelajar universiti hanya RM150 dan RM 250 untuk pensyarah dan orang ramai.

Untuk penerbit dan penjual buku, penyewaan gerai akan bermula pada pertengahan bulan Jun. Harga gerai akan diumumkan dalam masa terdekat.

Untuk maklumat lanjut boleh berhubung terus di talian 0123052143 (Helmi Suhaimi).

Sahkan kehadiran anda secepat mungkin! Klik di sini.
3 Response to "Pesta Buku & Penulisan 2009"

 1. Salam..ttg pesta buku open for public right?

  About POP, u still not sent to me which is previous time u have promise to send by e'mail the POP.

  Aini

   

 2. Waalaikumussalam
  Yup. Pesta buku ini dibuka kepada orang awam.
  Owh. awak pernah tanya saya ya. Minta maaf terlepas pandang kot. Boleh bagi email sekali lagi.
  Terima Kasih

   

 3. Ok, alamat email saya : cahayamataku_ain@yahoo.com

   

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini