INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Bisnes Sampai Berjaya

Posted by Helmi Suhaimi On Monday, June 21, 2010
SOALAN

boleh bagi tips2 untuk membina business sampai berjaya tak? saya ni dah ada kerjaya sendiri ...cuma sejak2 akhir2 ni business slow sikit....mcm mana nak ubah jadi yakin ...tolong ?


JAWAPAN

Sebelum saya menjawab soalan saya ucapkan tahniah kerana mempunyai bisnes. Membina bisnes sampai berjaya perlukan ketabahan dan ketekunan yang sangat kuat (determination). Itulah kata kuncinya. Bisnes pasti akan ada turun naiknya. Itulah lumrah bisnes. Kita perlu sentiasa yakin dengan apa yang kita lakukan.

'Untuk mendapat 20% kejayaan akan hadir 80% kegagalan'. Jangan pernah menyerah kalah. Terus lakukan dengan terbaik. Orang-orang yang berjaya hari ini pasti pernah harungi saat-saat kesusahan dan kegagalan.

Ubah jadi yakin dan berjaya:
1. Unleash your talent (Bakat)
2. Show your passion (Nyala rasa)
3. Search knowledge (Ilmu dan kemahiran)
4. Attitude (sikap)

Improve empat perkara di atas akan menjadikan kita lebih yakin dan percaya. Semuanya terletak kepada diri kita sendiri. Dalam perkataan 'Believe Yourself' bukankah ada perkataan 'Be You'.

Selamat Maju Jaya

'We don't standardize, we personalize'

*Jika ada sebarang soalan boleh kemukakan di sini atau emel kepada helmisuhaimi@gmail.com atau boleh add saya di facebook. Kita berbicara di sana.

Terima kasih

0 Response to "Bisnes Sampai Berjaya"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails



    JUMLAH PENGUNJUNG

    IKUT BLOG

    DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

    DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
    Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

    MESSAGE

    ARTIKEL POPULAR

    Post Terbaru

    Komen Terkini