INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Bengkel Menjadi Jurufoto Profesional

Posted by Helmi Suhaimi On Wednesday, June 09, 2010
(Klik gambar untuk paparan lebih jelas)


Pernahkah anda bercita-cita menjadi Jurufoto Profesional suatu hari nanti? Tidak perlu tunggu lebih lama. Sertai bengkel kami untuk mengetahui bagaimana langkah pertama yang perlu ada untuk menjadi seorang Jurufoto Profesional.

Anda akan didedahkan dengan kemahiran mengendalikan kamera, flash, mencipta gambar terbaik, startegi perniagaan, promosi dan khidmat selepas jualan.

Bengkel dua hari ini adalah merupakan pakej lengkap dengan harga promosi RM 500 yang merupakan pelaburan anda untuk menjadi Jurufoto Profesional. Kami menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran tinggi dan semestinya Jurufoto Profesional.

Sudah pastinya tenaga pengajar adalah seorang yang hebat iaitu Hisham De'Pesona. Anda boleh lawati hasil foto yang beliau hasilkan di http://www.depesonastudio.com/.

Program: Bengkel Menjadi Jurufoto Profesional
Tarikh Program: 31 Julai- 1 Ogos 2010
Yuran: RM 500 (tanpa penginapan)
*Untuk pengetahuan hotel bersebelahan lokasi

Lokasi: SOT Learning Centre
No. 41-1, Jalan Metro Wangsa,
Seksyen 2, Wangsa Maju,
53300 KUALA LUMPUR

Daftar sebelum: 15 Julai 2010

Cara Bayaran: Cek atas nama Talent Development Consulting
Bank-in: CIMB Bank 14530001043058 cawangan Starhill Gallery, Kuala Lumpur

Hubungi: 012 3052143

DAFTAR SEKARANG! TEMPAT TERHAD.

Terima kasih.


Untuk pengetahuan semua, di bawah School of Talent kami sedang wujudkan school yg lain. Untuk photo kami gelar Talent School of Photo. Jadi peserta akan dapat privilage yang tertentu yang akan diberitahu kelak. Semoga apa yang kita rancang dapat manfaat untuk semua.

0 Response to "Bengkel Menjadi Jurufoto Profesional"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini