INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Saya Di Terengganu MAJLIS JEJAK MURID TERBILANG SPM 2010

Posted by Helmi Suhaimi On Saturday, July 10, 2010

Minggu ini dua (2) kali saya di Terengganu untuk menyampaikan ceramah sempena Majlis Jejak Murid Terbilang 2010. Yang pertama adalah pada 6 Julai 2010 (Selasa) di Daerah Marang dan seterusnya yang ke-dua di Daerah Dungun pada 8 Julai 2010.Majlis ini merupakan antara majlis tahunan yang dianjurkan oleh Yayasan Terengganu dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Terengganu.

Seramai 500 hadirin terdiri daripada para pelajar SPM serta ibu bapa turut serta dalam setiap majlis tersebut yang mana para pelajarnya adalah dari sekolah-sekolah di kawasan daerah tersebut. 

Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada Tengku Khairi Abd Rahman kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk memberikan sedikit perkongsian sempena majlis tersebut. Satu majlis yang pada saya memberikan manfaat yang amat baik kepada seluruh para pelajar serta ibu bapa yang  hadir. Terdapat slot bersama ikon-ikon iaitu para pelajar yang berjaya pada tahun hadapan berkongsi cerita dan pengalaman. Ia amat bagus sekali.

Sempena majlis ini serta masa yang diberikan dimanfaatkan sepenuhnya oleh saya untuk berkongsi  dengan setiap para pelajar yang hadir untuk menggunakan keseluruhan keupayaan diri sendiri untuk lebih berjaya ke hadapan. Jadikan kejayaan dan kecemerlangan sebagai landasan hidup. 

'Kita adalah apa yang kita fikirkan'. Setiap pelajar adalah genius, berbakat, mempunyai impian serta matlamat, mempunyai inspirasi dan juga ingin melakukan yang terbaik dalam akademik dan juga kehidupan keseluruhannya. Sentiasa berusaha untuk membuktikan bahawa diri pasti berjaya dalam aspek yang luas.

Keseluruhannya segala apa yang disampaikan mudah-mudahan semua yang mendengar mendapat faedah dan kebaikan atas segala apa yang dilakukan. Pada saya semuanya hebat-hebat belaka.

Selamat menempuhi peperiksaan yang akan berlangsung lebih kurang 135 hari lagi kepada seluruh para pelajar SPM Daerah Marang serta Daerah Dungun khasnya dan seluruh pelajar SPM Malaysia amnya. Lakukan yang terbaik dalam kesempatan masa yang ada ini.

InsyaAllah satu masa nanti mereka semua adalah di kalangan orang-orang yang berjaya dalam segenap bidang yang diceburi.
Dan untuk saya, saya akan kembali lagi ke Terengganu untuk berkongsi lebih banyak imput dan informasi yang terbaik untuk setiap peserta. Terima kasih.

Berusahalah.

0 Response to "Saya Di Terengganu MAJLIS JEJAK MURID TERBILANG SPM 2010"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini