INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Felda Kledang Juara AKKF

Posted by Helmi Suhaimi On Sunday, July 11, 2010

TAHNIAH diucapkan kepada seluruh warga Felda Kledang atas kejayaan merangkul Anugerah Keceriaan Kampung Felda (AKKF) sempena Hari Peneroka 2010 di Trolak, Perak. pada 7 Julai 2010 (Rabu). Ia merupakan kejayaan yang amat bermakna kerana kesungguhan dan semangat warga Felda Kledang terbukti berhasil. 

Saya sendiri turut bergembira atas kerana kampung kelahiran saya, Felda Kledang dinobatkan sebagai juara. Setiap pihak memainkan peranan yang sangat hebat sekali. Gotong royong berterusan dilakukan berpasukan bekerjasama. Semangat sebegini perlu diteruskan demi menghasilkan keputusan yang cemerlang. 

Titik Peluh Berbaloi

Kesungguhan penduduk menitiskan titik peluh amat bernilai atas kejayaan ini. Segala penat lelah dan menghias kawasan rumah dan juga kawasan persekitaran telah memberikan kesan yang begitu baik sekali. Tugasan dilakukan bagi menghasilakn sesuatu yang terbaik.

'Jika tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya'. Terbukti yang mana 'ruyung' telah berjaya dipecahkan oleh warga Felda Kledang. Usaha keras yang sangat berbaloi patut dinikmati oleh setiap pihak yang terlibat serta selurh warga Felda Kledang.

Bergembira & Berseronok

Dapat saya bayangkan bagaimana delegasi Felda Kledang ke Hari Peneroka 2010 tersebut berdebar-debar menunggu keputusan yang bakal diumumkan. Ini kerana beberapa Felda yang lain juga dalam senarai akhir. Bayangkan jika kita berada di hari keputusan dan pengacara majlis mengumumkan, "Juara bagi Anugerah Keceriaan Kampung Felda jatuh kepada Felda Kledang!" Semestinya riuh dan gegar dewan atau suasana lokasi dengan jeritan kegembiraan dan keseronokan delegasi-delegasi Felda Kledang. Apatah lagi tepukan orang ramai. 

Ayah saya sendiri sebagai Ketua Blok 16, Felda Kledang pastinya sangat seronok atas kejayaan yang ditunggu-tunggu ini. Sekali lagi, saya pasti turut bergembira.Sebelum ini memang menjadi impian seluruh warga Felda Kledang untuk mencipta kejayaan dan merangkul anugerah tersebut. 

Inilah yang bermaksud, 'Impian menjadi kenyataan.' Impian dibuktikan dengan hasil sebenar serta kerjasama yang sangat berkesan.

Berbakti Pada Felda

Saya sendiri berimpian untuk memberikan sesuatu kepada Felda Kledang khususnya dan seluruh Felda di Malaysia amnya. Ini impian saya sejak dari kecil lagi. Kini, platform Talent Development Consulting menjadi landasan saya untuk memberikan inspirasi kepada seluruh warga Felda untuk terus berjaya. Seperti biasa modul yang akan saya gunakan adalah berdasarkan prinsip serta falsafah TDC iaitu menggunakan 'Modul Berteraskan Bakat'.

Felda, nantikan jelajah yang akan dilakukan.

Mari raikan bakat dan potensi masa hadapan. 

p/s: Gambar-gambar kawasan Felda Kledang sedang dirancang untuk diambil dalam masa terdekat. 0 Response to "Felda Kledang Juara AKKF"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini