INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Kem Transformasi Diri

Posted by Helmi Suhaimi On Saturday, July 03, 2010

Urus Hidup Lebih Cemerlang Daripada Biasa!

Setiap individu pastinya mahukan cemerlang dalam setiap perkara dalam hidup masing-masing. Tiada siapa yang mahukan kegagalan dalam apa jua perkara. Kejayaan dan kecemerlangan menjadi matlamat dalam setiap hidup individu. Dengan itulah matlamat serta impian dicipta.

Namun, ramai yang menyerah kalah dengan hanya menimpa sedikit dugaan dan cabaran dalam mencari jalan kecemerlangan. Ramai yang membuat sesuatu hanya berdasarkan keadaan persekitaran, mengikut orang lain, budaya dan lain-lain lagi. Akibatnya diri sendiri tidak mendapat sesuatu perkara secara maksima.

Dengan inilah terlalu ramai individu yang tidak yakin malah keliru dengan diri sendiri hanya kerana mendengar kata orang lain, tidak berjaya kali pertama dan banyak lagi sebab. Perlunya ada transformasi dalam diri setiap individu bagi membina kecemerlangan serta meraikan bakat diri sendiri.

Atas perkara ini, Talent Development Consulting menjalankan inisiatif untuk menganjurkan KEM TRANSFORMASI DIRI kepada belia dan juga dewasa. Kem ini dianjurkan berteraskan kepada konsep elemen bakat, inspirasi, karakter dan juga matlamat.Berbagai aktiviti akan dijalankan di kem ini.

Selama 2 hari 1 malam ini setiap para peserta akan ditunjuk cara mempunyai matlamat yang jelas menggunakan bakat semulajadi masing-masing. Konsep mentoring yang membawa kepada 'keberanian zaman' akan memberikan pencapaian terbaik.

Ayuh, kita ramai-ramai sertai bersama-sama sertai kem yang akan memberikan inspirasi serta membentuk karakter yang hebat bermatlamat menggunkan bakat semulajadi yang ada pada setiap individu. Sudah pasti potensi masa hadapan lebih cemerlang dan semakin jelas halatujunya.

Cipta sejarah mulai hari ini..


Program: Kem Transformasi Diri
Tarikh: 7-8 Ogos 2010
Lokasi: Kem Nur Lembah Pangsun, Hulu Langat*
Yuran: RM400 Sahaja
          - Termasuk penginapan bilik di kem, makan & minum, hadiah
          - Bayaran ceramah, mentoring berterusan
          - Aktiviti luar seperti flying fox, jungle treaking 
Cara Bayaran:
Bank-in: CIMB Bank, 14530001043058 cawangan Starhill Gallery, Kuala Lumpur
Nama Akaun: Talent Development Consulting
Tel: 03 4143 1075
Faks: 03 4143 1075
H/P: 012 3052143
Email: sotlearningcentre@gmail.com

PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG!
TERHAD KEPADA 40 PESERTA SAHAJA. 

DAFTAR SEKARANG.


0 Response to "Kem Transformasi Diri"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini