INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

PROGRAM CUTI SEKOLAH | KEM SEKOLAH BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Saturday, October 16, 2010

(Klik gambar untuk paparan lebih jelas)

Talent Development Consulting akan menganjurkan program KEM SEKOLAH BAKAT di bawah jenama SEKOLAH BAKAT diadakan sempena setiap cuti persekolahan. Ia dianjurkan khas untuk untuk pelajar-pelajar sekolah rendah dan menengah seluruh Malaysia.

Kem ini akan dianjurkan pada 26-28 November 2010 (Jumaat-Ahad) bertempat di Kem Nur Lembah Pangsun, Hulu Langat. Yuran penyertaan hanya RM400 sahaja. Ia meliputi penginapan, makan minum, pengangkutan bas, buku, aktiviti-aktiviti menarik, hadiah-hadiah serta macam-macam lagi keistimewaan.

Pendaftaran awal, diskaun akan diberikan. Juga diskaun untuk bawa adik beradik atau kawan untuk turutserta kem.

Untuk mendaftar mohon hubungi 03-41431075 atau 012-3052143.

INFO: Kem ini merupakan kem pertama kalinya di Malaysia atas inisiatif kami untuk meraikan bakat seluruh rakyat Malaysia terutamanya para pelajar. Kami percaya setiap pelajar pasti akan berjaya dengan mengenalpasti bakat masing-masing. Ia sejurusnya akan mencipta potensi masa hadapan yang lebih cemerlang.

4 Response to "PROGRAM CUTI SEKOLAH | KEM SEKOLAH BAKAT"

 1. Anonymous Said,

  Berminat tapi memerlukan lebih byk informasi. Boleh dtg ke pejabat utk maklumat lanjut? Terima kasih.

   

 2. Helmi Said,

  Boleh hadirkan diri terus ke pejabat kami di Wangsa Maju untuk maklumat lebih lanjut.

  Boleh juga hubungi saya di 0123052143.

  Terima kasih.

   

 3. Anonymous Said,

  bila diadakan lagi???penyertaan untuk 3 orang diskaun berapa???

   

 4. Helmi Said,

  InsyaAllah cuti sekolah bulan 6 nanti akan diadakan sekali lagi.. Jika untuk 3 orang hanya RM1000 sahaja..

  Terima kasih

   

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini