INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Berjumpa Di Mercu!

Posted by Helmi Suhaimi On Wednesday, September 16, 2009
"Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian"

Untuk mencapai kejayaan pastinya akan bermula dengan mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan. Pilihan untuk berjaya terletak pada diri kita sendiri. Ianya terpulang kepada diri kita sama ada kita sentiasa tabah dan sabar untuk menempuhinya.


Segala-gala yang kita mahukan semestinya boleh tercapai sekiranya kita berusaha bersungguh-sungguh tanpa mengenal erti putus asa.
Maksimakan usaha yang akan dilakukan demi merealisasikan impian anda!

Puncak Kejayaan


Untuk berada di puncak kejayaan, usaha berterusan dan kesungguhan perlu ada tersemat dalam diri.

Cuba kita perhatikan bagaimanakah pendaki-pendaki gunung berjaya ke puncak gunung yang tinggi. Sebagai contohnya, gunung Everest sepertimana yang kita ketahui merupakan gunung yang tertinggi di dunia.

Cuba kita fikirkan bagaimana agaknya orang yang pertama sekali berjaya mendaki gunung Everest. Entah berapa banyak kesusahan dan kepayahan yang perlu di hadapi. Tidak terkira berapa kali kegagalan yang pernah mereka terima. Kesejukan dan ketidaktentuan keadaan menjadi lumrah dalam usaha mereka mencapai apa yang mereka inginkan iaitu menuju ke puncak.

Begitu jugalah dengan diri kita. Untuk ke puncak kejayaan teruskan berusaha dengan berazam mencipta kejayaan yang pasti memberi sejuta makna kepada masa hadapan kita. Ciptalah kejayaan dengan usaha daripada sekarang! Tidak perlu berlengah dan bertangguh. Yakin dan percayalah yang mana kita sememangnya mampu untuk menuju mercu sinar harapan.

Mulakan langkah dengan berfikir dan berjiwa besar. Gunakan langkah pertama yang penuh memberi kesan untuk langkah seterusnya.

Berjumpa kita di Mercu! Mari Bersama-sama mencipta kejayaan berterusan.

0 Response to "Berjumpa Di Mercu!"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini