INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Ukhuwah Teambuilding Programme 2010

Posted by Helmi Suhaimi On Tuesday, December 07, 2010

Pada 4-5 Disember 2010 (Sabtu dan Ahad), Pasukan Talent Development Consulting (TDC) telah berjaya mengendalikan program Ukhuwah Teambuilding Programme 2010 anjuran Bahagian Kemasukan dan Rekod (ANR), Universiti Islam Antarabangsa (UIAM). Program ini bertempat di Star Regency Hotels & Apartments, Cameron Highlands. 

Seramai 21 staf ANR telah mengikuti program Teambuilding kali ini. Fasilitator kali ini adalah, Helmi Suhaimi, Asrulnizam Abas, Yusuff Hasan dan Mohd Afiq Shamsudin. Pelbagai aktiviti telah dijalankan bagi memenuhi objektif program. Antara aktiviti yang dijalankan adalah 'Cross The Line', 'War of The World', MBTI Test dan banyak lagi. Setiap aktiviti adalah berteraskan kepada pembangunan bakat.

Suasana yang sejuk memberi satu fenomena yang amat menarik sepanjang program kali ini. Kerjasama pasukan ANR memperlihatkan kesungguhan dan semangat untuk melakukan aktiviti-aktiviti dan dilakukan dengan baik sekali. Karakter dan personaliti setiap individu dalam organisasi terserlah dan dipraktikkan berdasarkan bakat individu. 

Kami percaya ukhuwah pasukan dan organisasi ANR semakin hebat dan berkesan memberi nilai antara satu dengan yang lain. Kod personaliti setiap individu mempamerkan setiap daripada individu tersebut mempamerkan kelebihan antara satu dengan yang lain. Mereka semua telah mempamerkan 'Chemistry of Talent' sebenar yang memberi nilai penuh kepada organisasi.

Untuk gambar lain sila klik di sini.

0 Response to "Ukhuwah Teambuilding Programme 2010"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini