INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

The Magic of Inspiration | Tips inspirasi

Posted by Helmi Suhaimi On Tuesday, March 09, 2010

The Magic of Inspiration | Di mana sahaja anda berada, apa sahaja yang anda lakukan cuba belajar sesuatu. Gunakan pemikiran dengan sebaik-baiknya. Lihat sesuatu perkara itu dengan lebih mendalam serta kreatif dan inovatif.

The Magic of Inspiration | Imaginasi yang cemerlang memberikan impak inspirasi kreativiti dan inovasi dalam mencipta sesuatu yang amat berguna dan memberi faedah bukan sahaja kepada diri sendiri malah kepada semua orang. Gemblengkan segala usaha untuk menjadikan imaginasi inspirasi menjadi realiti.

The Magic of Inspiration | Genius and great, creative contributions are the product of passion, learning, and persistence.

The Magic of Inspiration | Membentuk minda kelas pertama memerlukan usaha secara berterusan. Inspirasi yang kreatif perlu diadaptasikan ke dunia sebenar untuk bersama membangun mencipta kehebatan diri. Ilmu dan aspirasi perlu disemai sejak dari kecil lagi.

The Magic of Inspiration | Inspirasi positif yang hadir pada minda separuh sedar (subsconcious mind) perlu dicatat agar ianya dapat direalisasikan. Itulah kekuasaan inspirasi yang membentuk kreativiti dan inovasi.

The Magic of Inspiration | Perhatikan kisah insan yang berjaya. Lihat bagaimana cara mereka menghadapi saat-saat kesusahan dan mengecap kejayaan pada hari ini.

The Magic of Inspirastion | Cari bahan bacaan yang membantu membangkitkan diri seperti buku-buku motivasi, artikel di internet dan lain-lain lagi. Lebih baik sekiranya yang membantu minda kita untuk berfikir secara kreatif dan inovatif.

The Magic of Inspiration | Antara cara untuk aktifkan kehebatan inspirasi adalah dengan fokus dan berikan tumpuan sepenuhnya.

The Magic of Inspiration | Apabila kita mahukan sesuatu terutamanya dalam penambahbaikan diri, cubalah berimaginasi- gambaran yang banyak dan positif akan muncul di kotak pemikiran.


Buka minda, Buka fikiran.


0 Response to "The Magic of Inspiration | Tips inspirasi"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini