INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Meraikan Bakat Pelajar Baru KPJIC, Johor Bahru 21 Mei 2013

Posted by Helmi Suhaimi On Friday, May 24, 2013

Alhamdulillah. Pada tanggal 21 Mei 2013, Isnin satu diskusi bertajuk 'Celebrating & Inspiring KPJ Talents' telah dijalankan dengan jayanya. 

Para pelajar yang terlibat merupakan pengambilan baru bulan Mei 2013. Anggaran seramai 60 pelajar telah diraikan bakat yang mereka miliki. Segalanya dilaksanakan dengan lancar. Diskusi bersifat dua hala. Dijelaskan kepada para pelajar mengapa mereka berada di sini. 

Dimaklumkan juga kepada mereka, mereka perlu bersedia dengan alam yang baru iaitu zaman pengajian tinggi. Rata-rata mereka berusia 18 tahun yang bermaksud mereka lepasan Sijil Pelajaran Malaysia 2012. Bakat dan kelebihan diri mereka perlu kenalpasti dan bangunkan. Ilmu, kemahiran dan sikap perlu diberi tambah nilai. 

Setiap apa yang mereka lakukan perlu berdasarkan kepada minat yang mendalam. Dengan ini elemen 'TRANSFORMASI' dapat mereka bangunkan sebaik-baiknya. Keputusan mereka untuk menuntut di KPJIC dalam Diploma of Nursing perlu dimafaatkan sebaik-baiknya. 

Dikhabarkan mereka akan menjadi sebahagian daripada kumpulan KPJ pada masa akan datang. Namun mereka telah dimaklumkan ini bukan jaminan muktamad. Mereka akan tetap akan melalui temuduga selepas tiga tahun menuntut di sini. Dengan itu mereka perlu buktikan dan pamerkan yang terbaik sepanjang 3 tahun tersebut. 

Secara keseluruhannya, para pelajar ini menunjukkan minat yang mendalam untuk terus mencapai matlamat yang mereka ingini. Ini pilihan mereka. Pilihan ini perlu ditambah nilai untuk mencapai kualiti yang berkesan.

-------------------------------------

NOTA KAKI:

Tuan dan puan boleh menjemput kami untuk memberikan inspirasi kepada pelajar -pelajar baru sekolah atau institusi pengajian tinggi. 

Hubungi kami untuk maklumat lanjut. 

Terima kasih. 

0 Response to "Meraikan Bakat Pelajar Baru KPJIC, Johor Bahru 21 Mei 2013"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini