INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Kem Eksplorasi Bakat Kepimpinan 23-25 April 2010

Posted by Helmi Suhaimi On Friday, April 30, 2010

"Seorang pemimpin yang hebat adalah pemimpin yang menggunakan bakat dan kelebihan mereka untuk dipimpin dan memimpin. "

Dengan inisiatif Saidina Smart Consultancy memberi kepercayaan kepada pasukan Talent development Consulting, telah dianjurkan satu kem yang berteraskan kepada bakat kepimpinan di Tiram Indah Village, Ulu Tiram Johor iaitu KEM EKSPLORASI BAKAT KEPIMPINAN pada 23-25 April 2010, Jumaat sehingga Ahad . Sepatutnya peserta yang menyertai kem 3 hari 2 malam ini adalah seramai 80 orang tetapi kerana sekolah ganti di Johor pada 24 April 2010, hanya 60 orang dapat menyertainya.


Untuk pengetahuan semua peserta adalah dikalangan pelajar sekolah rendah serata Johor Bahru. Bersama-sama saya adalah Mohamad Fadzli, Muhammad Sidqi, Supie Razzak dan juga Mohd Faiz. Dibantu juga urusetia daripada Saidina Smart Consultancy.


Kem bermula pada jam 3 petang dengan pendaftaran pelajar.
Ibu bapa yang mahu anak mereka berjaya dalam pelbagai bidang menunjukkan kesungguhan yang jelas semasa menghantar anak-anak mereka menghadiri kem ini. Harapan mereka agar anak-anak mereka memunyai sifat dan menyerlahkan bakat kepimpinan yang ada pada diri mereka.

Sebagai pasukan yang menggunakan bakat sebagai platform kami, informasi dan pengenalan kepada dunia bakat yang sebenar menjadi perkara yang penting untuk kami dedahkan kepada semua pihak. dengan itulah ia akan melenjitkan potensi semua pihak.

Keseronokan mempelajari perkara baru bukan sekadar aspek kepimpinan yang biasa menjadi satu panduan untuk mereka lebih percaya kepada bakat kepimpinan dalam diri.

We don't standardised but we personalised.


Sepanjang kem terbukti semua peserta menyerlahkan bakat kepimpinan dalam diri mereka masing-masing. Alhamdulillah, misi kami berjaya dalam memperkenalkan bakat kepimpinan sebenar.

Bakat kepimpinan perlu mereka terus aplikasikan dan lakukan kepada diri sendiri. Ia tidak terhenti sekadar semasa kem berjalan sahaja. Saya dan pasukan yang terlibat percaya mereka akan menggunakan apa yang dipelajari dengan sebaik-baiknya.


TENTATIF

Kem Eksplorasi Bakat Kepimpinan

Tiram Indah Village, Ulu Tiram


JUMAAT, 23 April 2010
3.00 ptg Pendaftaran

3.30 ptg Check in

4.30 ptg Solat Asar, Minum Petang

5.30 ptg Selamat Datang ke ‘DUNIA Eksplorasi Bakat Kepimpinan’

6.30 ptg Makan Malam

7.00 mlm Solat Maghrib & Isyak, tazkirah

9.00 mlm Slot 1: Pengenalan BAKAT Kepimpinan
‘Saya punya Bakat’

10.30 mlm Minum Malam

11.00 mlm Selamat Malam!
SABTU, 24 April 2010
5.30 pagi Selamat Pagi!, Solat Subuh, tazkirah

7.00 pagi CERGAS & CERDAS

8.00 pagi Sarapan, Persiapan

9.00 pagi Slot 2: Saya Seorang Pemimpin
‘Tunjukkan Karisma ANDA’

10.30 pagi Minum Pagi

11.00 pagi Slot 3: Idola Saya
‘Pemimpin Hebat Sepanjang Zaman’

12.30 tghr Makan Tengah hari, Solat Zohor

2.00 ptg Aktiviti Berkumpulan
‘Anda Nakhoda Kapal’

4.30 ptg Minum Petang, Solat Asar

5.30 ptg CERGAS & CERDAS

6.30 ptg Makan Malam, Persiapan

7.15 mlm Solat Maghrib & Isyak, tazkirah

9.00 mlm Slot 4: SPEAK OUT LOUD
‘Berfikir dan Berjiwa Besar’

10.30 mlm Minum Malam

11.00 mlm Indahnya Malam..

11.30 mlm Selamat Malam!
AHAD, 25 April 2010
4.30 pagi Qiamulail

6.00 pagi Solat Subuh, tazkirah

7.30 pagi Segar Pagi

8.00 pagi Sarapan, Persiapan

9.00 pagi Slot 5: Anda SMART, Anda LEAD!
‘Pemimpin Cilik Beraksi’

10.30 pagi Minum Pagi

11.00 pagi Penilaian Program, Majlis Penutup & Penyampaian Hadiah

12.30 tghr Makan Tengahhari, Solat Zohor, Persiapan pulang

2.00 ptg Bersurai

0 Response to "Kem Eksplorasi Bakat Kepimpinan 23-25 April 2010"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini