INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

School of Talent Learning Center

Posted by Helmi Suhaimi On Saturday, May 01, 2010
School of Talent (SOT) Learning Center merupakan salah satu produk Talent Development Consulting. Pengkhususan SOT Learning Center adalah kepada pembangunan modal insan yang lebih terarah kepada bakat dan kelebihan seseorang individu.

Lokasi SOT Learning Center adalah di No. 41-1, Jalan Metro Wangsa, Seksyen 2, Wangsa Maju, 53300 Setapak, Kuala Lumpur. Ia juga merupakan pusat operasi untuk Talent Development Consulting yang mana SOT Learning Center merupakan salah satu organisasi yang bernaung di bawahnya selain Program Sekolah Bakat serta Program Korporat. Tujuan utama adalah untuk mewujudkan komuniti yang meraikan bakat masing-masing

Ruang dalam SOT Learning Center adalah sangat selesa dan nyaman. Ia mempunyai sebuah bilik seminar yang boleh memuatkan maksima 80 orang. Dengan itu ia amat sesuai untuk membuat pelbagai jenis program.

Antara program yang dijalankan adalah tuisyen, talent enrichment program serta seminar-seminar. Untuk masa hadapan akan ditubuhkan pembangunan untuk kanak-kanak. Ia selari dengan pembangunan seseorang yang berteraskan kepada ilmu, bakat dan juga sikap seseorang.

Misi kami adalah untuk mewujudkan setiap orang yang meraikan bakat masing-masing. Dengan ini mereka akan terarah untuk memberikan yang terbaik kepada diri sendiri dan juga orang lain. Dengan ini sudah pasti setiap orang akan mempunyai matlamat yang jelas dan lebih terarah.

Untuk tuisyen, yang menjadikan SOT Learning Center berbeza dengan yang lain adalah subjek yang diajar akan digunapakai bukan sekadar untuk mendapat A dalam kelas tetapi juga di luar kelas. Maksudnya di sini adalah konsep pengajaran di SOT Learning Center adalah berteraskan kepada pengajaran dan pembelajaran abad yang ke-21. Ia akan lebih terarah kepada pelajar lebih memahi sesuatu skop dan subjek pelajaran dengan lebih mendalam.

Sasaran SOT adalah untuk mewujudkan seseorang yang lebih memahami konsep dalam dan luar kelas. Ia perlu digabungkan untuk mewujudkan impak yang lebih berkesan dan hebat daripada biasa.

"We not standardised, we just personalised."

Sebelum setiap pelajar mahupun peserta SOT Learning Center mereka akan diajar bagaimana cara untuk mengenalpasti kelebihan dan cara belajar masing-masing secara am. Dengan ini mereka lebih akan tertumpu untuk menggunkan cara belajar yang tersendiri.

Suasana di SOT Learning Center lebih kepada berteraskan kepada meraikan bakat setiap pelajar dan peserta.

Untuk program lain yang akan diadakan di SOT Learning Center adalah seperti di bawah;

1.Seminar Pembangunan Bakat | Apa Bakat Saya?
2.Talentpreneur
3.Talent Learning Style | 8 Gaya Belajar Berteraskan Bakat
4.Minda Inovasi | Kreatif dan Inovatif
5.Speak Out Loud!
6.Eksplorasi Bakat Kepimpinan
7.Usahawan Cilik
8.Money Smart fof Kids
9.Sehari bersama penulis-penulis PTS contohnya Ain Maisarah, Chef-chef,pelukis Komik-M dan ramai lagi
dan banyak lagi..

Tarikh dan masa program akan diberitahu dari semasa ke semasa. Dijemput juga para trainer dan sesiapa sahaja untuk sama-sama berkolobrasi dan bekerjasama untuk membuat apa sahaja program untuk memandaikan orang ramai. Dengan ini setiap orang pasti akan mendapat manfaat dan kebaikan bersama-sama.

Dengan penubuhan SOT Learning Center, semua pelajar dan orang ramai pasti akan meraikan bakat dan kelebihan semulajadi untuk memberikan impak yang lebih hebat serta cemerlang daripada segenap aspek. SOT Learning Center akan dikembangkan lebih meluas di serata negeri satu masa nanti.

Lawati kami hari ini.

Pengumuman: Majlis pelancaran SOT Learning Center akan diberitahu kemudian.

0 Response to "School of Talent Learning Center"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini