INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Ceramah Di Sekolah Kebangsaan Semenyih 7 April 2010

Posted by Helmi Suhaimi On Monday, April 12, 2010

Pada 7 April 2010, atas jemputan Cikgu Rosli, saya telah memberikan ceramah berkaitan Sifat Hormat dan Tanggungjawab kepada Diri Sendiri, Ibu Bapa, Guru dan Sekolah.

Ianya bersempena program Jati Diri yang dianjurkan oleh pihak sekolah. Kumpulan pelajar yang telah bersama-sama dalam program itu terdiri daripada 342 orang pelajar darjah enam. Tujuan utama adalah agar mereka mendapat semangat untuk terus berjaya dalam setiap apa yang mereka lakukan terutamanya tahun yang penting bagi mereka menduduki peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).

Slot saya bermula pada jam 9.30 pagi sehinggalah jam 11.00 pagi. Masa yang terhad itu saya gunakan sebaik-baiknya untuk memberikan input yang terbaik kepada semua pelajar.

Seronok dapat berkongsi cara sebenar pelaksanaan sifat hormat dan tanggungjawab kepada semua pelajar. Apa yang dapat katakan mereka adalah generasi baru yang perlu mempunyai jati diri yang teguh sebahagiannya dalam sifat hormat dan tanggungjawab.

Pembentukan sifat sebegitu adalah amat penting untuk mereka lebih bersemangat dan membina kejayaan untuk segenap aspek bukan sekadar diri sendiri. Bagi generasi baru yang akan mencorakkan masa hadapan cemerlang mereka perlu sentiasa mengadaptasikan segala kebaikan dan nilai positif untuk terus maju ke hadapan (merentas masa hadapan).

"Hormat semuanya untuk yang lain menghormati kita."

Bagi saya program seumpama ini adalah begitu baik sekali. Saya pasti semua pelajar akan mendapat ilmu yang amat berguna untuk mereka lebih jelas dalam kehidupan. Harapan saya agar mereka terus berjaya dan mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan mendatang.

ALL THE BEST!

0 Response to "Ceramah Di Sekolah Kebangsaan Semenyih 7 April 2010"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini