INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Selamat Menduduki Peperiksaan SPM

Posted by Helmi Suhaimi On Tuesday, November 17, 2009
Kepada Adik-Adik yang sedang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulakan langkahmu dengan sentiasa bersemangat cemerlang.
ALL THE BEST!
Doa dipanjatkan agar segalanya mendapat kejayaan yang cemerlang. Teruskan berusaha demi mencipta impian yang diidam-idamkan.

Pohon restu ibu bapa, guru-guru agar mendapat keberkatan dari mereka.
Teruskan berjuang dan berusaha! Jadikan SPM sebagai landasan untuk kita terus menuntut ilmu terutamanya ke peringkat yang lebih tinggi.

SPM ini sememangnya titik permulaan untuk kita menentukan halatuju yang dibina. Namun, berjaya atau gagal bukan merupakan hala tuju masa hadapan yang sebenar. Teruskan berdoa, berusaha, istiqamah dan tawakal.


Tanamkan keyakinan dan percaya yang kita mampu untuk lakukan yang terbaik.
Jangan mudah mengaku kalah. Usaha dan terus berusaha. Semoga mendapat keputusan yang cemerlang. Sentiasalah bersyukur.

Pesanan:
Jadikan ilmu yang dituntut diamalkan untuk mencapai satu langkah menuju kehidupan selama-lamanya. Ingat, peperiksaan bukanlah pengakhir segalanya. Satu lagi perkara adalah belajr atau menuntut ilmu bukanlah sekadar untuk menghadapi peperiksaan. Fikirkanlah!

1 Response to "Selamat Menduduki Peperiksaan SPM"

 1. Peperiksaan adalah ujian untuk ke langkah seterusnya. Tetapi ilmu adalah bekalan tetap untuk kehidupan. Amalan pula adalah menjadi kesaksian kepada kematian.

   

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini