INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Kita Masih Hidup

Posted by Helmi Suhaimi On Tuesday, February 05, 2013Alhamdulillah,

Syukur. Kita masih lagi dapat menghirup udara dan menikmati hidup di dunia ini. Masih banyak lagi kebaikan yang boleh kita lakukan. 

Senang atau susah merupakan lumrah hidup. Sejauh mana kita bersyukur dengan nikmat dan jika ujian melanda dapatkah kita bersabar. Sikap perlu sentiasa positif dan memberi makna. Hidup tidak selalunya indah. 

Doa anak yang soleh merupakan perkara yang amat penting sekali. Adakah kita sebagai anak mendoakan yang terbaik kepada kedua ibu bapa kita?

RM1 ditangan sudahkah kita menghulurkan sedekah kepada yang memerlukan? Dapatlah kiranya menghilangkan lapar dahaga kepada yang lapar dahaga. Dengan RM1 disedekahkan kepada pembinaan masjid tetap kekal selagi ibadah dan solat ditunaikan di situ. 

Cukupkah ilmu yang telah kita amalkan dan kebaikan yang kita sebarkan. Ia bekalan dan legasi yang amat utuh sekali. Apa agaknya yang kita fikir telah tinggalkan dalam hidup?

Usah berasakan hidup ini tidak adil. Segala yang terjadi sudah pasti ada hikmahnya yang tersendiri. Hikmah itu tidak datang dengan sendiri, kita perlu carinya. Senyum dan cerialah selalu.

Penuhkan ilmu di dada. Carilah kelebihan-kelebihan diri yang dapat membantu membangunkan agama, bangsa dan diri sendiri. Bukankah digalakkan untuk kita menuntut ilmu sejak lahir sehinggalah kita di akhir hayat. 

KITA MASIH HIDUP...0 Response to "Kita Masih Hidup"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini