INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

SERONOK BEKERJA

Posted by Helmi Suhaimi On Wednesday, November 07, 2012

“Setiap orang akan dapat mencapai kejayaan dalam hal apa saja, asalkan ia menyukai pekerjaan yang dilakukan nya”
                                                                              Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah 

Sumber manusia adalah aset yang penting dalam mana-mana organisasi. Kejayaan sesuatu organisasi itu banyak bergantung kepada sumbangan dan kerjasama yang diberikan oleh para pekerjanya. Untuk mewujudkan organisasi yang berdaya saing dan melangkah maju ke hadapan adalah bergantung kepada kesatuan dan kesungguhan penggerak utama iaitu para pekerja. Pekerja yang produktif dan effisien adalah amat penting dalam mencapai matlamat serta objektif utama sesuatu organisasi. Peningkatan prestasi kerja bergantung kepada keberkesanan sesuatu persekitaran dan suasana yang kondusif di tempat kerja serta rakan sekerja. Dengan itu jugalah, prestasi serta kualiti kerja akan terus meningkat. 

Dalam sesuatu pekerjaan, ianya memerlukan kesinambungan setiap apa sahaja yang kita lakukan. Ia memberi kesan kepada diri sendiri dan juga rakan-rakan sekerja dalam mempertingkatkan kualiti dalam perkhidmatan. Tidak dinafikan dalam organisasi, setiap individu memerlukan satu dengan yang lain serta bekerjasama dalam satu pasukan yang besar seumpama „keluarga‟ ke dua. Persoalannya, bagaimanakah perasaan kita dalam bekerja? Bagi mencapai tujuan ini, para pekerja mestilah dilatih dan dipupuk agar merasa seronok dalam pekerjaan masing-masing. Rasa seronok di tempat kerja adalah rahsia untuk menjadi pekerja yang cemerlang. 

Elemen ini akan mewujudkan suasana kerja yang produktif dan sentiasa berprestasi tinggi adalah perlu wujudnya keseronokan dalam bekerja. Setiap individu diperlukan untuk sentiasa seronok dan secara otomatik akan menghasilkan suasana yang sentiasa ceria sama ada di dalam mahupun di luar pejabat. Percaya atau tidak dengan keadaan yang seronok kadar penyelesaian kerja akan lebih cepat dan peningkatan prestasi serta kualiti kerja akan meningkat sekali ganda daripada biasa.


0 Response to "SERONOK BEKERJA"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini