INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

Pesta Buku dan Penulisan 2009 (Updated)

Posted by Helmi Suhaimi On Monday, August 17, 2009
Pesta Buku & Penulisan 2009 akan diadakan di UIAM pada 9/10/09 sehingga 11/10/09 bertempat di KAED Galeri & KAED Auditorium, Universiti Islam Antarabangsa bersempena Pesta Konvokesyen UIAM.

Pelbagai acara menarik akan diadakan. Antaranya adalah Pameran & Jualan Buku, Seminar Penulisan, Sayembara (Pertandingan), sesi dialog buku, persembahan dan bermacam-macam lagi.


Pelancaran 'Jihad PENA' juga akan dilangsungkan pada acara ini iaitu pada 10/10/09

Seminar Sehari Penulisan Bersama Mentor Penulis Bestseller akan diadakan pada 10/10/09 pada jam 9pagi sehingga 6petang. Penceramah utama adalah Tuan Fauzul Na'im Ishak.

Beliau tidak asing dalam dunia penulisan dan juga penerbitan. Pendaftaran seminar sedang dibuka.

Pendaftaran 'Seminar Sehari Penulisan Bersama Mentor Penulis Bestseller' 10 Oktober dibuka. Pelajar: RM 150. Orang Ramai: RM 250.Hubungi saya ditalian 0123052143 atau En. Qahhar 0136288614 untuk pendaftaran.

Harga sewa tapak untuk Pesta Buku dan Penulisan selama 3 hari iaitu 9-11 Oktober 2009. RM 700 (harga promosi sehingga 3 September), RM 800 (Harga biasa). RM 300 untuk raw space. Tarikh tutup 18 September 2009. Kepada penulis-penulis buku yang ingin mengadakan dialog buku boleh hubungi saya untuk dimasukkan di dalam slot 'Dialog Buku' (Keutamaan diberikan kepada penulis yang mana penerbitnya menyewa tapak).
Untuk maklumat lanjut boleh berhubung terus di talian 0123052143 (Helmi Suhaimi).


Sahkan kehadiran anda secepat mungkin! Klik di sini.
0 Response to "Pesta Buku dan Penulisan 2009 (Updated)"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini