INSPIRASI BAKAT

Posted by Helmi Suhaimi On Mac 2013


With that breadth of knowledge, we see things that matter most. Sparks that ignite opportunity. Ideas that drive practical innovation. Insights that can transform your world. Our mission is always to inspire people for their success. Our visions are only actionable if we share them with everyone. If we keep them to ourselves, no one will know what we believe.

PURPOSE: To Inspire, Innovate, Ignite Talent

MOTIVASI PAGI TV3

Posted by Helmi Suhaimi On 13 - 01 - 2010

Saksikan Helmi Suhaimi di siaran Motivasi Pagi TV3. Akan disiarkan pada bulan Februari 2010. Tiga tajuk utama akan dibincangkan bersama Tuan Ahmad Fedtri Yahya | 1.Empayar Kreativiti 2.Menjangkau Minda Inovasi 3.Keajaiban Bakat. Jangan lupa! Pelbagai input yang menarik akan diperbincangkan.

Seminar Pembangunan Bakat

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Tempahan dibuka untuk Seminar Pembangunan Bakat di sekolah anda. Dalam usaha membangunkan generasi masa hadapan yang cemerlang, penekanan kepada potensi individu pelajar memainkan peranan penting. Bakat dan kelebihan semula jadi pelajar, jika dikenal pasti dan bangunkan secara sedar sistematik , bakal menjadi sumber kejayaan jangka masa panjang pelajar. Apabila pelajar mengetahui bakat dan kelebihan diri sendiri, maka proses pendidikan akan lebih bermakna dan mereka tidak akan mempersiakan masa hadapan mereka dengan perkara yang tidak baik dan memudaratkan.

MOTIVASI SALAM FM

Posted by Helmi Suhaimi On 13-01-2010

Setiap hari Isnin dan Rabu jam 7.20pagi, dengarkan sisipan motivasi pagi daripada Helmi Suhaimi di Radio SALAM FM kelolaan JAKIM. Salah satu radio baru di Malaysia yang diyakini akan meningkat naik dari hari ke hari. Pelbagai input yang InsyaAllah berguna untuk menambahbaikkan diri kita semua. Frekuensi di kawasan Lembah Klang 91.10 FM atau 102.5 FM. Jangan lupa untuk dengarkannya. Bagi kawasan yang lain daripada Lembah Klang anda boleh hubungi saya. Terima Kasih.

Tips Cinta

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Cinta kadangkala membahagiakan, kadangkala pula merosakkan. Digalakkan kita untuk sentiasa berusaha mencapai cinta yang pasti membahagiakan. Cinta yang membahagiakan seseorang insan pastinya akan menuju ke arah matlamat terbaik. Cinta yang bagaimanakah pasti akan membahagiakan dunia akhirat? Tips-tips terbaik tersedia cuma ianya perlu diimpentasikan. Sesungguhnya cinta itu suci.

Books Passion

Posted by Helmi Suhaimi On 2009

Buku menjadi salah satu medium untuk kita mendapatkan informasi dan juga ilmu. Pelbagai jebis buku boleh didapati mengikut topik dan perkara apa yang kita mahukan. Bahkan dengan klik sahaja pun kita sudah boleh membeli dan mendapatkan buku. Tiada alasan untuk tidak membaca buku. Bagi yang berbakat dalam penulisan atau sesiapa yang ingin menceburi bidang penulisan, mulalah daripada sekarang. Hasilkan karya anda!

PROGRAM FINISHING SCHOOL UPSI: KURSUS KEMAHIRAN KOMUNIKASI

Posted by Helmi Suhaimi On Monday, December 10, 2012

Bertarikh pada 9 dan 10 Disember 2012, Sabtu dan Ahad, Alhamdulillah Program Finishing School UPSI, Kursus Kemahiran Komunikasi Siri 2 & 3 telah dikendalikan dengan jayanya. Program ini merupakan program wajib bagi para pelajar tahun akhir Universiti Pendidikan Sultan Idris pelbagai bidang. Ia dianjurkan oleh Badan Kaunseling dan Kerjaya UPSI.

Siri 2 telah dihadiri seramai 135 pelajar, manakala siri 3 hanya dihadiri oleh 50 pelajar sahaja. Kerjasama para pelajar dalam menyelesaikan setiap aktiviti sepanjang program amatlah dihargai. Matlamat utama program adalah menjadikan para pelajar UPSI keboleh pasaran selepas selesai belajar nanti. 

Sememangnya mereka merupakan bakal pendidik dan tenaga pengajar yang berkaliber. Walaubagaimanapun, para pelajar didedahkan yang mana mereka semua tidak semestinya menjadi guru secara terus. Mereka perlu memasarkan diri mereka sendiri. Disebabkan inilah pihak kaunselor UPSI menganjurkan program kemahiran yang mana bakal digunakan oleh mereka di pasaran luar. 

Perkara utama yang dikhususkan kepada kemahiran komunikasi adalah berkaitan kepada Neuro Linguistik Programming, NLP. Teknik nlp sudah pastinya akan memberikan impak kepada mereka kerana ia adalah teknik yang sangat memberi makna sekali. 

Mudah-mudahan para pelajar tahun akhir UPSI mendapat manfaat penuh serta nilai sebenar sepanjang mengikuti kursus ini. Inspirasi komunikasi pasti memberi kesan sekiranya diamalkan dan diamati. 

"A GREAT COMMUNICATOR IS A GREAT OBSERVER"

Terima kasih UPSI, Terima kasih semua....
 
 
 
 
 
 
 Dapat juga belajar sedikit sebanyak Bahasa Mandarin, 'Gou tong ke cheng'. In Sha Allah akan ke sana lagi satu masa nanti. 0 Response to "PROGRAM FINISHING SCHOOL UPSI: KURSUS KEMAHIRAN KOMUNIKASI"

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails  JUMLAH PENGUNJUNG

  IKUT BLOG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG

  DAPATKAN SAYA REMAJA INOVATIF SEKARANG
  Dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran atau boleh tempah melalui emel helmisuhaimi@gmail.com.

  MESSAGE

  ARTIKEL POPULAR

  Post Terbaru

  Komen Terkini